Képzeld, tegnap találtam egy nagyon fura helyet: MUSEO DEL JAMON - SONKAMÚZEUM.
Néhány kép a hely homlokzatáról, arculatáról, vitrinjeiről és tablóiról, hogy te is el tudd képzelni:
Az 1978 óta működő madridi sonkaüzlet egy igazi ínyenc hely, ahol az ember válogathat a kiállított sonkák közül, megkóstolhatja, ételt rendelhet belőlük, és akár haza is viheti őket.
Nem igazán tudom elképzelni, hogy egy bármilyen más múzeumban a műtárgyak, mint fogyóeszközök szerepeljenek. A receptek ötlete viszont kifejezetten foglalkoztat...
Tegnap például megfigyeltem a Thyssen-Bornemisza múzeumban az alvó kamasz tökéletes elkészítési módját. Íme:
Végy egy csomó letekeredő citromhéjat és osztrigát ábrázoló 17. századi festményt
. . . . . . . . . . . .
Helyezd őket egy narancssárga falra, egymástól egyenlő távolságba
Tégy mellé átlátszó üvegre piros színű feliratokat
Helyezz el a tér közepén bármilyen ülésre, fekvésre vagy támaszkodásra szolgáló alkalmatosságot, és várj, hogy kisüljön a főztöd!
Tadaaammmm!
Bár, ami azt illeti, másutt akadnak kifejezetten gyerekmentesítő receptek is, mint például ez:
Úgyhogy most megyek, és keresek valami gyerekbarátabb helyet!
Addig is, ha a sok recept közt megéheznél, küldök neked egy igazi spanyol reggelit!
Végy egy adag ropogós salátát, hajszálvékonyra szeletelt retket, fél maroknyi diót és ugyanennyi mazsolát. Finom mozdulatokkal vegyítsd el egy tálban, majd ízlés szerint locsold meg verjus-vel és mákolajjal. Tálalás előtt lazán hints a tetejére egy kis mákot. Jó étvágyat!
Csók,
Múzeum
|